Edzések a téli időszakra

Télen keveset vagyunk a szabadban, a köd a nyirkos idő, vagy a korai sötétség miatt igyekszünk a lakásban vagy a házban tartózkodni egy forró tea vagy kávé kíséretében. Pedig a friss levegőre télen is szükségünk lenne. A sportolás bizonyos formáit mint a futás, kerékpározás télen is lehet űzni, még rosszabb idő esetén is, hiszen nemcsak a testünk, hanem a lelkünknek is kell a szabad levegő. Olyan gyakorlatokra van szükségünk, amelyeket erőfeszítés nélkül el tudunk végezni.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mivel érdemes próbálkoznod ilyenkor, valamint kitérünk arra, hogy milyen kiegészítőkre van szükséged a téli sportoláshoz, és hogy ki foglalkozik Brubeck sportruházat forgalmazásával.

Néhány gyors gyakorlat a téli edzésekhez

Ezeket a gyakorlatokat kint a kertben vagy egy erdőben is elvégezheted, hogy a szervezeted megkapja a szükséges mozgást.

1.   Guggolásból felugrás, melynek célja a lábak erősítése

Guggolj le, egyenes háttal és nyújtsd ki a karjaidat a törzseddel egy vonalban, miközben előre nézel. Majd ugorj robbanásszerűen felfelé úgy, hogy a kezeid a térdedre érjen, ha a földre érsz.

2.   Fekvőtámasz, célja a törzs izmainak és a lábaknak az erősítése

Fekvőtámasz pozícióból nyújtsd ki az egész tested és feszítsd meg a fenekedet úgy, hogy a kezeid függőlegesen a vállaid alatt vannak. A hátadnak egyenesnek kell lenni. Most mozgasd a lábaidat felváltva belülről kifelé. A nehézség növelése érdekében felváltva ugorhatsz is a lábaddal.

3.   Lábnyújtás, célja a fenék és a lábszár erősítése

Támaszkodj egy padra úgy, hogy a tested nyújtva legyen és kissé előre dőljön. Majd emeld fel a lábadat és három másodpercig tartsd a levegőben, figyelj arra, hogy a lábad végig egyenes maradjon. Majd ugyanezt végezd el a másik lábaddal is.

4.   Mártás, célja a tricepsz erősítése

Támaszkodj egy székre úgy, hogy a karok a test mögött vannak és az ujjhegyeid a te irányodba mutatnak. A lábad be is hajlíthatod, minél jobban csinálod, annál könnyebb lesz a gyakorlat. Lassan engedd el a fenekedet a padló felé és tartsd a hátad egyenesen. Amikor már közel van a padlóhoz, akkor nyomd fel újra. A könyöködet soha ne nyújtsd ki teljesen, hanem tartsd enyhén behajlítva.

5.   Váltakozó oldalsó plank, célja a törzsizmok erősítése

Ereszkedj fekvőtámaszra, plank pozícióba úgy, hogy tartsd a testedet egyenesen, stabilan a földtől a lábbujjadig, a hátad begörbítése nélkül. A tekinteted a földet nézze. A jobb lábad és a kezed a padlón van a tested teljesen kinyúlva. A bal lábadat felváltva mozgasd a jobb lábad elé és mögé, majd rövid időre rakd le. Ugyanezt a másik oldalra is ismételd meg.

Hol szerezzünk be hozzá megfelelő kiegészítőket?

Amennyiben szeretnél hozzá a sporttevékenységhez sport ruházatot is vásárolni, akkor ezt a Brubeck sportnál beszerezheted. Találhatsz aláöltözetet, meleg ruhákat, kiegészítőket, így garantáltan nem fogsz fázni még télen sem.

A szabadban végzett testmozgás jó hatással van a testre és a lélekre egyaránt, segíti a szellemi tevékenységet és a test izmait is erősíti.

Szólj hozzá!