A fogyasztó masszázs

A masszázs fajtától függetlenül jót tesz a bőrnek, és a testnek is. Ugyanakkor célzottan a megfelelő kezeléseket alkalmazva karcsúsodásunk egyik hatásos kiegészítője lehet. A szóhasználat nem véletlen, ez se a fogyók szent grállja, a módszer, amitől fogyunk, és dolgozni se kell érte.

A fogyasztó masszázs egy gyűjtőfogalom, ami több kezelést foglal magában, amik az esetek nagy részében az alábbiak.

fogyasztó masszázs

Nyirok masszázs

Fokozza a nyirokkeringést, ezzel beindítva a szervezet öntisztító, méregtelenítő folyamatait, ezáltal csökkenthetők a limfödéma (nyirokpangás) tünetei, mint például a duzzadt boka, és narancsbőr.

Zsírtörő masszázs

A törés sose kellemes dolog, és ez alól a zsírunk se kivétel. Sajnos a szépségért meg kell szenvedni, ezért készüljünk fel lelkileg, hogy ez nem egy kényeztető masszázs, sőt kezdetben amíg testünk nem szokik hozzá fájdalommal is járhat. Ennek az oka az, hogy a masszőr gyakorlatilag összetöri a zsírsejteket, amik ezáltal a vesén keresztül ürülnek szervezetünkből.

fogyasztó masszázs 2

Cellulit kezelés/cellulit masszázs

A cellulitot sokszor hibásan cellulitisznek is szokták mondani, ugyanakkor a kettő nem ugyanaz. A cellulitisz a bőr egy súlyos, baktériumok által kiváltott gyulladása.
A cellulitról, vagyis a narancsbőr, ennél sokkal veszélytelenebb probléma. Nevét onnan kapta, hogy a bőr egyenetlen, rücskös lesz, pont mint a narancs héja. Jelentése: a zsírsejtek felpuffadása.

A felpuffadást, a lerakódó salakanyagok okozzák, melyek a szövetekből magukhoz vonzzák a vizet, ezzel növelve az egyenetlenséget. Sajnos egyszerű fogyókúrával ez a jelenség nem megszüntethető, mert a bennragadt anyag nem zsír, hanem víz. Persze nincs minden veszve, nagyon sokféleképpen kezelhetjük eme problémát:

  • Vákuumos kezelés
  • Hullámmasszázs
  • Ultrahangos mélymasszázs
  • Test tekercselés

Akármelyiket is választjuk, a cellulit kezelésről, és a fogyasztó masszázsról is tudni kell, hogy hatását kúraszerű kezeléssel érik el. Vagyis több alkalom kell a tökéletes hatáshoz. Emellett a fogyasztó masszázs kezelései nem váltják ki a helyes étkezést, és a rendszeres mozgást, illetve fokozottan figyelnünk kell, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk.

A cikk szerzője Horvát Géza a kellemesmasszazs.hu szerzője.

Képek forrása: pixabay.com

Szólj hozzá!