Fogyókúrás kenyér, diétás kenyér

Melyik kenyér „fogyókúrás”? Van-e egyáltalán olyan, hogy fogókúrás kenyér vagy diétás kenyér? Teremy Alex testsúlycsökkentő tanácsadó, a Diet Maker alapítója az alábbi hasznos tanácsot adja, ha te is diétás kenyeret vagy fogyókúrás kenyeret keresel:

Amikor diétás kenyérről vagy fogyókúrás kenyérről beszélünk, akkor a legtöbben a fehér kenyeret szeretnék kiváltani. Olyan kenyeret keresnek, ami alkalmas lehet arra, hogy diéta alatt is fogyaszthasd, és közben még akár fogyhass is mellette.

Melyik a legjobb fogyókúrás kenyér?

Talán nem fog meglepetésként érni, hogy a hagyományos bolti kenyerek közül a legjobb fogyókúrás szempontból a teljes kiőrlésű rozskenyér.

Ennek az az egyszerű oka, hogy a teljes kiőrlésű kenyereknek nem csak a gabona magja, de a héja is benne van. Minél több ez héj benne, annál kevesebb kalóriát fog tartalmazni és annál lassabban szívódik fel a szervezetben, így kiegyensúlyozottabb táplálkozást biztosít.

Teljes kiőrlésű rozskenyér kalóriatartalma

Míg a teljes kiőrlésű rozskenyérben 193 kalória van, addig a sima hagyományos fehér kenyérben kb. 270 kalória. Látható és érezhető a különbség, hogy melyik a legjobb fogyókúrás kenyér. Célszerű tehát leváltani a fehér kenyerünket, de teljesen elhagyni az étkezésünkből már nem kell. A fogyókúrás kenyér reggelire a legjobb és minden más étkezésnél pedig kerülni kellene.

Diétás kenyér és a kifogások

Hiába tudjuk, hogy a melyik a legjobb fogyókúrás kenyér, attól még nem jelenti azt, hogy szeretjük is.

Gyakori kifogás a diétás kenyérrel kapcsolatban, hogy sokan azért nem esznek rozskenyeret vagy egyszerűen csak barna kenyeret, mert nem ízlik. Van egy jellegzetes íze a barna kenyereknek, ami főleg a köménymagnak köszönhető.

Teljes kiőrlésű magos kenyér

Érdemes nem minden rozskenyérre rányomni a “nem ízlik” címét, mert nem minden kenyérben vannak ugyanazok az összetevők. Manapság elég nagy a választék, biztos megtalálod ízre is a legjobbat, de a fogyókúrás kenyér akár házilag is elkészíthető és, akkor olyanra csinálod, amilyenre te akarod, de tartsd észben, hogy teljes kiőrlésű rozskenyeret kell csinálnod.

Ha még így se kedvelted meg az ízét, akkor se aggódj, mert kell legalább egy-két hét mire a nyelvünk ízlelőbimbói alkalmazkodnak ehhez az ízvilághoz és onnantól kezdve hidd el, hogy a kedvenced lesz. Én annyira megkedveltem, hogy nekem már a fehér kenyér íze nem ízlik!

További információ fogyással és fogyókúrás, diétás kenyérrel kapcsolatban: http://dietmaker.hu/.

Teljes kiőrlésű kenyér kép: Deborah Breen Whiting.

Szólj hozzá!