Hogyan fogyjak le a combomból? 9 tanács a combok formálásához

A combok formálása nem a legegyszerűbb dolog, de nem is lehetetlen, amennyiben megfogadod ezeket az aranyat érő praktikákat. Erősebb, feszesebb. vékonyabb combokat szeretnél? Mutatjuk, hogyan tudod formázni a combjaidat!

Biciklizz!

A legjobb edzésformát keresed a combjaid formálásához? Megtaláltuk! A terembiciklizés kiváló választás nemcsak a lábak tonizálására, hanem a szív- és érrendszer egészségére és a fogyásra is.Egy 2010-es tanulmány eredményei azt mutatták, hogy 24 beltéri kerékpározás után csökkent a testsúly és a zsírtömeg ülő, túlsúlyos nőknél.

Lépcsőzz!

A futás átlagosan 295 kalóriát éget el 30 percenként és 590 kalóriát óránként egy átlagos embernél. Ha a futóedzésbe lépcsőket is beépítesz, ez fokozza a combizmok használatát, mivel minden lépésnél fel kell emelned a testedet, ez pedig igénybe veszi az izmaidat, ami erősíti, formázza őket.

Balettezz!

Nem titok, hogy a táncosoknak erős és formás lábaik vannak, amiket mindenki csodálni is szokott akármerre is jár. A tánc egyesíti a kardió elemet speciális tonizáló mozdulatokkal, amelyektől a lábak biztosan csodálatosak lesznek. Neked nem gyerekkori álmod, hogy kipróbáld a balettet?

Sporolj valamit!

Szinte mindegy hogy mit, csak sportolj valamit, mondják a szakemberek! Ha jobban belegondolunk akkor ez valóban így van, még ha nem is a combot megcélzó sportot választasz, akkor is előrébb vagy, mintha a kanapén pihentetnéd csak őket. Ezek a sportok tesznek különösen jót a comboknak:

  • úszás
  • golf
  • futball
  • futó
  • röplabda
  • kerékpározás
  • tánc

Erősítő edzések!

Ha hetente legalább két napot erősítő edzésre szánsz, akkor rövid időn belül látni is fogod az eredményeket. Nemcsak a kalóriaégetés miatt fontos ez az edzés, hanem zsírtömeg csökkentésében, és comb erősítésében is részt vesz. A kitörés még mindig a legjobb comberősítő gyakorlat, még ha sokan utálják is. Végezd te is magas ismétlésszámban!

Guggolj!

A kitörések mellett a guggolás nagyon hatékony még a combok formálásában. A saját testsúlyt felhasználó gyakorlat bárhol és bármikor elvégezhető, még a tv előtt is, vagy a liftet várva. Kezdj el egy 30 napos guggolás kihívást még most, csinálj minden nap legalább 50 guggolást (akár több részletben is elvégezheted).

Fókuszban a belső combok

A belső combokat köztudottan nehéz megcélozni, és a gyakorlatok, amelyek tonizálják őket, kissé kínosak, sokan emiatt pedig kihagyják ezeket az edzőtermi gyakorlatok közül.  Tehát sokan teljesen kihagyják őket. De ha viccesnek érzed az edzőteremben végzett edzéseket, végezd el őket otthonod kényelmében.

HIIT kardió

A magas intenzitású intervallum-edzés (HIIT) és az állandósult kardió edzés beépítése az általános edzéstervbe segít csökkenteni a teljes testzsírt, és tónusosabbá teszi a combodat.

Plasztika

Sokan nem tudják, hogy plasztikai beavatkozásokkal is lehet a combokat formázni. Amennyiben neked is nehezen megy a sok edzés ellenére is, remek megoldás lehet a zsírleszívás combról. Ami nemcsak nagyon hatékony, hanem a Bónusz Plasztikai Sebészeten végzett modern eljárásoknak köszönhetően szinte teljesen kockázatmentes is és a felépülési idő nagyon gyors.

(X)

Szólj hozzá!