Mi alapján válassz gyermekednek tornazsákot?

A mozgás szeretete már gyermekkorban kialakul, feltéve ha megtalálja a gyerkőc a számára legideálisabb mozgásformát. Ennek pedig szerves részét képezik az óvodai, majd az iskolai tornaórák is. Ahhoz, hogy ezek az elfoglaltságok pozitív élményként maradjanak meg a kicsik emlékezetében, fontos, hogy mindig legyen náluk egy jól felszerelt és könnyen használható tornazsák. Lássuk, milyet érdemes választani!

Miért olyan lényeges a tornazsák?


Függetlenül attól, hogy a gyerkőcöd az a típus, aki legszívesebben az egész napot mozgással töltené vagy épp ellenkezőleg, már a tornaóra gondolatától is kiveri a víz, bizony ez szerves része az oktatási rendszernek. Vagyis egy menő tornazsákra mindenkinek szüksége van. Hiszen ez a zsák minden lényeges helyszínre elkíséri majd gyermekedet, így nem véletlen például, hogy számára annyira hangsúlyos a megjelenésének milyensége. Hiszen ha olyan alternatívával leped meg, mely minden álmát valóra váltja, a mesés kialakításnak hála, akkor biztos lehetsz abban, hogy szívesen használja majd.

A megjelenés


Bár szülői szemmel másodlagosnak tűnhet az, hogy milyen színű a tornazsák és milyen minta van rajta, hidd el, a kis tulajdonosának egyáltalán nem mindegy. Így mindenképpen tartsd ezt is szem előtt amikor vásároltok. Hiszen nagyon is sokat számít, hogy melyik Disney figura mosolyog vissza a zsákról, legyen az a Jégvarázs vagy éppen a Verdák valamelyik szereplője. Ebből a szempontból érdemes közösen jelen lennetek a vásárlás során akár a monitor előtt is, hiszen így jóval egyszerűbben juttok közös nevezőre és biztos lehetsz abban is, hogy szívesen hordja majd a választott ovis tornazsákot.

Mickey tornazsák

A könnyű használhatóság


Hosszú távon természetesen számít az is, hogy a választott tornazsák kényelmes és praktikus legyen, ne kelljen például sokat vacakolnia a bepakolással, mikor már mindjárt becsengetnek. Így mindenképpen tekints ilyen szemmel is a potenciális jelöltekre. Hiszen a megfelelő kialakítás sokat segíthet a pakolás, nem mindig kedvelt perceiben.

A méret


Ez egy igen összetett dolog, hiszen egyrészt nem mindegy, hogy lurkód iskolás vagy még az óvodás. Hiszen a suliban már sokkal több felszereléssel érdemes számolnod, mint ovis torna esetén, vagyis a zsák mérete nagyon is mérvadó.

A minőség


Természetesen a strapabíró kivitelezés nem lehet kérdéses, ezek hiányában ugyanis villámgyorsan elkopna a naponta használatos kellék. Vagyis mindenképpen fontos strapabíró tornazsákot választani számára. Így nem kell szomorkodni, ha esetleg elszakad vagy tönkremegy egy-egy rossz mozdulatot vagy figyelmetlenséget követően. Ebből a szempontból pedig kulcsfontosságú a minőségi alapanyag. Ez különösen lényeges a mosás szempontjából, hiszen nem mindegy, hogy mennyit kell bajlódnod azzal, hogy a zsák időről időre visszanyerje eredeti formáját. Abban biztos lehetsz, hogy a mindennapi kalandok nyomot hagynak majd a tornazsákon. A Lyamar webáruház készletében azon kívül, hogy ellenálló és szemrevaló variációk közül válogathatsz, még a mosás tekintetében sem kell áldozatokat hoznod. Akár egy nedves szivaccsal is eredményes lehetsz – a konkrét zsák anyagával összhangban. De a kíméletes mosógépes eljárás is gond nélkül megoldható.

Jogosan gondolhatná az ember, hogy csak egy tornazsákról van szó, vagyis teljesen mindegy, hogy milyet választ az ember. Ám ez egyáltalán nem így van. Ahogy fentebb is láthattuk, a minőség mellett lényeges az is, hogy szívesen használja a gyermek, hiszen ellenkező esetben rossz szájíz társulhat a tornaórákhoz, ráadásul szükséges rosszként tekinthet a mozgásra is. Vagyis nagyon sok múlhat azon, hogy milyen tornazsákot választasz óvodás vagy iskolás gyereked számára.

X

Szólj hozzá!