Zöld kávé

Kevés élelmiszer lett úgy felkapva mostanában, mint a zöld kávé. Ez nem csoda, mivel ha igaz, amit hallani lehet róla, akkor nemcsak fogyaszt, de ráadásul tejesen természetesen.

De mi az igazság a zöld kávéval kapcsolatban? Tényleg olyan hatékony a fogyókúrában, mint ahogy mondják? Ennek jártunk utána ebben a cikkben – ráadásul fórumunk is van itt a Fitt Klub honlapon (lásd a linket lejjebb), ahol nem az eladók nyomják a süket szöveget, hanem te is elmondhatod a saját véleményed a zöld kávéról!

Mi a csuda az a zöld kávé?

Ne aggódj, nem húzom sokáig. De ha ezt nem tudtad, akkor muszáj az elején tisztázni!

Zöld kávé szemek
A zöld kávé tulajdonképpen a kávébab pörkölés előtt (vagy akár éretlen formában)

A zöld kávé nem más, mint a kávécserje termése (kávébab) pörkölés előtt – akár érett, akár éretlen formában.

Tehát egy teljesen természetes anyagról van szó, bármiféle adalék vagy mesterséges összetevő nélkül.

Sőt, a zöld kávé tulajdonképpen még természetesebbnek tekinthető, mint maga a pörkölt (és általában kávéként fogyasztott) kávé, hiszen ez utóbbi a pörkölés során már különböző kémiai folyamatokon megy keresztül.

Ez – vagyis a pörkölés kémiai hatása – majd fontos lesz később, a zöld kávé fogyasztó hatásainál. Olvasd tovább!

Hogy jön a zöld kávé a fogyókúrához?

Mivel a pörkölés a feljebb írtak szerint megváltoztatja a kávé kémiai szerkezetét, más a kémiai összetétele a zöld kávénak, mint a pörkölt kávénak.

Az köztudott, hogy a kávéban van koffein (ezért isszuk).

De a zöld kávébabban van egy másik csodás alkotóelem, a klorogénsav (a részletekért kattints a linkre).

A korogénsav egy antioxidáns, amelynek fogyasztó hatása van. Viszont sajnálatos módon a pörkölés során a klorogénsav nagy része eltűnik (70 fok felett sérül). Ezért ezt a hatást a hagyományos, pörkölt kávé esetében már nem, csak a zöld kávé fogyasztása során tudjuk élvezni.

A 2000-es évek közepétől a zöld kávé kivonat gyorsan elterjedt világszerte, mint fogyást elősegítő étrendkiegészítő, egyrészt éppen a klorogénsav tartalma, másrészt pedig a zsírlebontó hatása miatt.

Tényleg fogyaszt a zöld kávé?

A zöld kávénak a fentiek alapján megvan minden tulajdonsága ahhoz, hogy pozitívan járuljon hozzá az anyagcserédhez, és akár a fogyást is elősegítse.

Annak érdekében, hogy ha zöld kávé fogyasztásán gondolkozol, ne kelljen a forgalmazók sokszor egyoldalú dicshimnuszait hallgatnod, létrehoztam egy fórumot, ahol te magad is megoszthatod a zöld kávéval kapcsolatos tapasztalataidat, és elolvashatod, hogy mit írnak mások erről a csodaszerről. Tovább a zöld kávé fórumba »

zöld kávé fogyás

A cikkhez felhasznált források (mind angol nyelven): Wikipedia zöld kávé kivonat oldala; WikiPedia kávébab oldala; Authoritynutrition.com: Zöld kávé elemzés.

Szólj hozzá!