Miből lesz a zsírszövet?

Ez a cikk az „Eredménytelen fogyókúra” sorozat 3. része. Ha még nem tetted meg, akkor a linkre kattintva iratkozz fel, hogy a többi részt is megkapd – az anyag csak egyben komplett!

Szóval ott tartottunk, hogy a szervezeted ki van éhezve – nem a kalóriára, hanem a minőségi tápanyagra (lásd az előző írásban, amit az előző emailben küldtünk ki).

De mit szólnál hozzá, ha azt mondanám, hogy még csak nem is feltétlenül itt keresendő a túlsúly igazi oka? Nem is feltétlenül a túlzott kalóriabevitel az, ami a zsírszövet felhalmozódásához vezet a túlsúlyos szervezetben…?

Hanem valami egészen más oka van a zsírszövet elszaporodásának – ráadásul a legkellemetlenebb helyeken: has, fenék, comb.

Olyan oka, ami a modern életünk egyik sokszor észre sem vett, ám mégis szinte elkerülhetetlennek tűnő velejárója. Vagyis itt van velünk minden nap, közben talán nem is tudunk róla…

Az a bizonyos videó

Dr. Márai Géza, táplálkozáskutató, egyetemi docens, egy leleplező jellegű videóban megosztotta velünk annak az okát, hogy miért nem hatékonyak a hagyományos fogyókúrák, és hogy hol keresendő valójában a túlsúlyért felelős legnagyobb „ellenség”, a zsírszövet elszaporodásának oka. (A videót a cikk alján majd elérheted – de olvasd tovább!)

Röviden ez így hangzik:

A testünkben a zsírszövetek nem csak energiaraktárként működnek – amiről mindenhol olvashatsz. De egyben a zsírszövetekben raktározódik minden méreganyag, amit a szervezeted nem képes feldolgozni, kiüríteni.

Nem biztos, hogy csak azért hízol, mert sokat eszel. Ha túl sok méreganyag jut a szervezetedbe, akkor Márai doktor úr szavaival a szervezeted azonnal kiadja a parancsot:

– „Növeld a raktárt!

Vagyis: még több zsírszövet – még több zsírszövet!

Van bármi kétséged azt illetően, hogy mennyi méreganyag jut a szervezetünkbe manapság?

Lombikok

A növényvédő szerek, az antibiotikumok, amit az állatoknak adtak, a tisztítószerek, amikkel a lakást takarítod. A színezékek, tartósítószerek, amik ma már minden kajában megtalálhatók – soroljam még?

Kapaszkodj meg!

Vízi szervezetekre mérgező
Gyúlékony

Márai professzor előadásából kiderül, hogy egy átlag magyar évente 4-4 és fél kg szintetikus (mesterséges) adalékanyagot fogyaszt el! (Nem csak az ételekkel, de pl. a tisztítószerek belélegzésével is.)

Hol van akkor a hiba igazából?

Ha az éhségérzet oka többek között a nem megfelelő táplálék, a zsírszövet pedig valójában az akaratlanul is túlzott méreganyag bevitelnek köszönhető, akkor nem lehetséges, hogy tulajdonképpen szinte minden hagyományos fogyókúra akár már elve halálra legyen ítélve?

Csak egy kis logikával – próbáljuk meg összerakni!

A sikertelen fogyókúra oka akkor valójában nem lehet az, hogy nem is a megfelelő problémát kezeljük?

  • Azzal, hogy még kevesebbet eszünk, valójában csak még jobban kiéheztetjük a szervezetünket?
  • Ha csodatablettákat szedünk, akkor talán csak még további méreganyagokat viszünk be a szervezetünkbe, ami aztán Márai doktor úr szavai alapján akár inkább a zsírszövet szaporítását segíti?

És akkor a jojó jelenségről még nem is beszéltünk…

Jojó jelenség, jojó diéta, nevezd ahogy akarod. Szerintem pontosan tudod, miről van szó.

Arról a meglehetősen kellemetlen szituációról, amikor bármilyen eredményt is érj el egy fogyókúrával, a kilók így is, úgy is visszajönnek. Még akkor is, ha – nem is érted hogyan – de igazából messze nem eszel annyit, mint korábban.

Erről fogok írni legközelebb, és ha feliratkoztál már az értesítő levelekre, akkor ahogy ígértem, megoldást is adok!

Végül de nem utolsósorban: a dr. Márai videó

Ahogy ígértem, itt találod az eredeti videót, dr. Márai Géza egyetemi docens előadását (címe: Hazánk tápanyag ellátottsága). A túlsúlyra vonatkozó rész 9 perc 30 másodpercnél kezdődik (automatikusan ott indul), és kb. 10 perc, de mindenképpen javaslom meghallgatni!

Szólj hozzá!